Aszú 6 Puttonyos 2013 Tokajicum Libamájsütővel Díszdobozban

7 990 Ft

185 készleten

Ízben a gyümölcsösség mellett olyan érleltebb aromák is szerepet kapnak, mint a dió vagy a csokoládé. Desszertekhez, libamájas ételekhez ajánljuk. Az ünnep attól ünnep – legyen az karácsony, szilveszter, családi születésnap vagy házassági évforduló -, hogy kitárjuk szeretteink felé szívünket. Együtt körbeüljük az ünnepi asztalt, és a legfinomabb fogások fölött közös történeket emlegetünk fel. Egy palack 6 puttonyos Tokajicum aszú az ilyen pillanatokat teszi igazán emlékezetessé. Libamáj terrine házilag 1. Keverjünk össze 8 dkg sót, 2 dkg cukrot, csipet fehérborsot. 2. Egy kb. 70 dkg-os hízott libamájat locsoljunk meg 1 dl tokaji aszúval, és szórjuk meg 1 evőkanál só-cukor keverékkel. Lefedve hagyjuk állni 3 órát. 3. Olvasszunk fel 50 dkg libazsírt (vagy hájat). 4. Melegítsük fel a sütőt 120 Celsius fokra. 5. A libamájat helyezzük a cserépedény egyik felébe. Öntsük le a libazsírral. 6. Süssük 30 percig, közben egyszer fordítsuk meg. 7. Emeljük ki a májat, nyomkodjuk egy pástétom formába, vagy jénaiba, tetejére tegyünk fóliát, majd 24 órára préseljük le. 8. Szeretteink körében egy pohár aszúval kísérjük az isteni előételt. Jó étvágyat!

Jellemzők

Szín
fehér
Alkohol tartalom
10.29%
Évjárat
2013
Űrtartalom
0.5 L
Borvidék
Tokaj
Jelleg
édes
Borkészítés módja
Hordós
Sav
9.4
Cukor
191
Optimális hőmérséklet
12°C
Elmúltam 18 éves. Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót. Hozzájárulok ahhoz, hogy személyre szabott ajánlatokkal és tartalmakkal keressetek meg a jövőben.

Az vorosfeher.hu webáruház elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Kérjük erősítse meg életkorát!
Elmúltam 18 éves.