Az év várva várt eseménye a Szent Gaálnál: szüretelünk

A Szent Gaál pincészetnél is megkezdődtek a munkálatok a dűlőkön, mutatjuk, eddig hogyan teltek mindennapjaink.

Idén kicsit előbb, augusztus közepén kezdtük a szüretet Irsai fehér és Néró rozé alapanyaggal. Most az aszályos időjárás miatt komolyabb odafigyelést igényel erjesztéstechnikailag a fehér és rozé borok készítése.

Kadarka és Pinot Noir próbaszüretekkel folytattuk, hogy sav-cukor arány alapján megállapítsuk a szüret pontos időpontját. A hónap második felében borászunk, Posevizt Ilona egyik nagy kedvencével, a kékfrankossal folytattuk. 30 fő szedte kézzel a Strázsahegyi dűlőn a borvidék autentikus fajtáját, mely a legtisztább módon tudja megmutatni Szekszárd arcát, játékosságát, terroir jegyeit.

Gondos, kíméletes feldolgozás és szedés zajlik, bár hideg volt, gyönyörűen sütött a nap. Sok munka vár még ránk, októberben is folytatjuk a szüretet, és várakozással, bizakodással nézünk a 2022-es évjáratok elébe.

Ünnepi időszak ez nekünk. Készülünk, szívünk-lelkünk beletesszük, aztán átéljük a csodát, amivel titeket is megajándékozhatunk.

Amíg elkészülnek az újborok, kóstoljátok meg előző évjáratainkat, webáruházunkból kényelmesen, egyszerűen tudtok rendelni otthonotokba.

latest news

I am 18 years old. I have read and accept it privacy statementI contribute to your search with personalized offers and content in the future.
en_GBEnglish

Az vorosfeher.hu webáruház elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Kérjük erősítse meg életkorát!
Elmúltam 18 éves.