Ahogy virágba borulnak a fák és egyre hosszabbak a nappalok, megérkezik a grillszezon is – a baráti összejövetelek, szabadtéri vacsorák,...
Az év várva várt eseménye a Szent Gaálnál: szüretelünk
A Szent Gaál pincészetnél is megkezdődtek a munkálatok a dűlőkön, mutatjuk, eddig hogyan teltek mindennapjaink.
Idén kicsit előbb, augusztus közepén kezdtük a szüretet Irsai fehér és Néró rozé alapanyaggal. Most az aszályos időjárás miatt komolyabb odafigyelést igényel erjesztéstechnikailag a fehér és rozé borok készítése.
Kadarka és Pinot Noir próbaszüretekkel folytattuk, hogy sav-cukor arány alapján megállapítsuk a szüret pontos időpontját. A hónap második felében borászunk, Posevizt Ilona egyik nagy kedvencével, a kékfrankossal folytattuk. 30 fő szedte kézzel a Strázsahegyi dűlőn a borvidék autentikus fajtáját, mely a legtisztább módon tudja megmutatni Szekszárd arcát, játékosságát, terroir jegyeit.
Gondos, kíméletes feldolgozás és szedés zajlik, bár hideg volt, gyönyörűen sütött a nap. Sok munka vár még ránk, októberben is folytatjuk a szüretet, és várakozással, bizakodással nézünk a 2022-es évjáratok elébe.
Ünnepi időszak ez nekünk. Készülünk, szívünk-lelkünk beletesszük, aztán átéljük a csodát, amivel titeket is megajándékozhatunk.
Amíg elkészülnek az újborok, kóstoljátok meg előző évjáratainkat, webáruházunkból kényelmesen, egyszerűen tudtok rendelni otthonotokba.
Legfrissebb Hírek
Húsvéti borajánló a Vörös és Fehér Borwebshoptól – Ünnepi pillanatok a Szent Gaál és a Tokajicum boraival
A húsvét nemcsak a tavasz és az újjászületés ünnepe, hanem egyben a családi összejövetelek, meghitt vacsorák és persze a kiváló...