Wine and Grill tuned to each other

With the help of the classic summer barbecue recipe of the chef of the ZONA restaurant in Budapest, Levente Kovács, you can further enhance the experience of early evening family or friends garden barbecues. Pair our Wine and Grill wine package for a mouth-watering harmony!

Arany durbincs recept citrusokkal, kecskesajtos zeller velouté-val

6 fő részére grillezéshez

Alapanyagok:

arany durbincs 6 db, 300 g-os

Citrus vinagrette:

2 db citrom

2 db lime

1 db pink grapefruit

1 db citromnád

5 dkg gyömbér

1 dl virágméz

0.5 dl Tokajicum aszú

1 db chili

koriander fél csomó

tengeri durva só

borskeverék durvára törve

Grillezett zöldségek:

2 db cukkini

2 db kápia paprika

0.5 db angol zeller

2 fej lilahagyma

20 dkg bébi kukorica

20 dkg koktél paradicsom

2 gerezd fokhagyma

kevés pesto

Zellerkrém:

1 db közepes zeller gumó

0.5 db angol zeller

2 fej édes hagyma

10 dkg vaj

0.5 l zöldségalaplé

20 dkg friss kecskesajt

A durbincsokat előkészítjük, és beirdaljuk. Kevés sóval, és olívaolajjal bedörzsöljük.  Ha tehetjük faszenes grillen süssük. Mindkét oldalát ropogósra.

Elkészítjük a citrusos vinagrettet, a lime és citromhéját lereszeljük. A húsukat a grapefruittal együtt apró kockákra vágjuk. Durvára vágott koriandert, mézet, magozott friss chilit apróra vágva, durvára tört borskeveréket, mézet és aszút, valamint egy szál finomra vágott citromnádat keverünk hozzá. Amikor a durbincs megsült ebből a keverékből teszünk a tetejére.

Zellerkrém:

Az édes hagymákat vékony szeletekre vágjuk, vajon megfuttatjuk egy kisebb lábosban. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott megpucolt zeller gumót, és az angol zeller világosabb részét. Rövid ideig átpirítjuk ezeket is, majd felöntjük kevés zöldség alaplével, épphogy csak ellepje, és letakarva készre pároljuk. Turmixba rakjuk és miközben krémessé turmixoljuk hozzáadjuk a friss kecskesajtot. Ebből a krémből teszünk a grillezett zöldségek alá.

Grillezett zöldségek:

A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és forró serpenyőben, vagy grillen sütjük. A végén sót, borsot, kevés pestót teszünk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 

latest news

I am 18 years old. I have read and accept it privacy statementI contribute to your search with personalized offers and content in the future.
en_GBEnglish

Az vorosfeher.hu webáruház elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Kérjük erősítse meg életkorát!
Elmúltam 18 éves.