“Tokajicum Anyák napi Facebook” nyereményjáték játékszabályzat A Szervező Szervező: Vörös és Fehér...
Wine and Grill tuned to each other
With the help of the classic summer barbecue recipe of the chef of the ZONA restaurant in Budapest, Levente Kovács, you can further enhance the experience of early evening family or friends garden barbecues. Pair our Wine and Grill wine package for a mouth-watering harmony!
Arany durbincs recept citrusokkal, kecskesajtos zeller velouté-val
6 fő részére grillezéshez
Alapanyagok:
arany durbincs 6 db, 300 g-os
Citrus vinagrette:
2 db citrom
2 db lime
1 db pink grapefruit
1 db citromnád
5 dkg gyömbér
1 dl virágméz
0.5 dl Tokajicum aszú
1 db chili
koriander fél csomó
tengeri durva só
borskeverék durvára törve
Grillezett zöldségek:
2 db cukkini
2 db kápia paprika
0.5 db angol zeller
2 fej lilahagyma
20 dkg bébi kukorica
20 dkg koktél paradicsom
2 gerezd fokhagyma
kevés pesto
Zellerkrém:
1 db közepes zeller gumó
0.5 db angol zeller
2 fej édes hagyma
10 dkg vaj
só
0.5 l zöldségalaplé
20 dkg friss kecskesajt
A durbincsokat előkészítjük, és beirdaljuk. Kevés sóval, és olívaolajjal bedörzsöljük. Ha tehetjük faszenes grillen süssük. Mindkét oldalát ropogósra.
Elkészítjük a citrusos vinagrettet, a lime és citromhéját lereszeljük. A húsukat a grapefruittal együtt apró kockákra vágjuk. Durvára vágott koriandert, mézet, magozott friss chilit apróra vágva, durvára tört borskeveréket, mézet és aszút, valamint egy szál finomra vágott citromnádat keverünk hozzá. Amikor a durbincs megsült ebből a keverékből teszünk a tetejére.
Zellerkrém:
Az édes hagymákat vékony szeletekre vágjuk, vajon megfuttatjuk egy kisebb lábosban. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott megpucolt zeller gumót, és az angol zeller világosabb részét. Rövid ideig átpirítjuk ezeket is, majd felöntjük kevés zöldség alaplével, épphogy csak ellepje, és letakarva készre pároljuk. Turmixba rakjuk és miközben krémessé turmixoljuk hozzáadjuk a friss kecskesajtot. Ebből a krémből teszünk a grillezett zöldségek alá.
Grillezett zöldségek:
A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és forró serpenyőben, vagy grillen sütjük. A végén sót, borsot, kevés pestót teszünk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!
latest news
Szent Gaál Anyák napi nyereményjáték
“Szent Gaál Anyák napi Facebook” nyereményjáték játékszabályzat A Szervező Szervező: Vörös és...