fbpx

Díjat nyert a Tokajicum 2018-as Jégbora!

A Bor és Piac szakmai magazin szerkesztősége 2021. novemberében tesztelte le az ünnepi desszertborokat és körbejárta a hazai pezsgőkínálatot. A tesztre az egész országból érkeztek minták, a legtöbb borászat csúcsborát nevezte be. Kategóriájában a Tokajicum 2018-as Jégbora végzett a dobogó legfelső fokán.

Több mint száz bort bírált el a szakértő bizottság a bortesztnek otthont adó Garamvári Szőlőbirtok budafoki pezsgőpincéjében. A díszteremben tizennyolc fővel, három bizottságban folyt az értékelés. Pezsgő, késői szüretelésű tétel, tokaji borkülönlegesség és jégborok kerültek a Bor és Piac szakértői csapatának poharába. Aranyérmes Jégborunkról ezt írták:

„Tiszta, szép, aranyszínű jégbor, amelynek illata töppedt és fagyott szemek felhasználásáról árulkodik. A jeges-havas illat mellett, az érett narancs, őszibarack és körte is felfedezhető. Savszerkezete lágy, az egyensúly a cukor felé billen, de ez nem válik hátrányára. Szánkban az aszaltfüge a füstösség miatt szinte karamellt idéző íze, és az aszalt datolya, mazsola mély tónusai taglóznak le, amihez némi kellemes mézes propoliszosság társul. Gazdag, olajos, hiteles jégbor, nagyon hosszú lecsengéssel.“

Butella László borász így emlékezett vissza a szüretre: „Hajnalban szedtük a szőlőt és csak a csapat legjobbjai dolgoztak. Mínusz 9 fok volt, az egyik idős hölgy keze nagyon fázott, így a másik szőlő metszéséből hoztunk venyigét, hogy tüzet rakjunk, ahol melegedni tudunk. Nagy öröm ez a díj, a jégbor nekem különösen a szívem csücske. 14 éves voltam, amikor édesapám oldalán először láthattam, hogyan is készül a jégbor. Magával ragadó élmény volt, örökre megőrzöm.“

Jégborainkat megtaláljátok webshopunkban!

 

 

Legfrissebb Hírek

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel időszakos hírlevelünkre és értesülj első kézből új borainkról, kedvezményeinkről és eseményeinkről.
Elmúltam 18 éves. Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót. Hozzájárulok ahhoz, hogy személyre szabott ajánlatokkal és tartalmakkal keressetek meg a jövőben.
hu_HUHungarian

Az vorosfeher.hu webáruház elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Kérjük erősítse meg életkorát!
Elmúltam 18 éves.