Boraink a jó ügy szolgálatában

Minden képzeletet felülmúló bevétellel zárult a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jótékonysági Borárverése, melyen két tételünkre is lehetett licitálni, így nagy örömünkre szolgál, hogy a Tokajicum és Szent Gaál pincészetek is hozzájárulhattak a nemes ügyhöz.

Az idei gyűjtés célja egy olyan kisbusz beszerzése volt, amivel a Szimfónia Program keretében zenélő hátrányos helyzetű fiatalok közös próbákra és fellépésekre utazhatnak.

Fotó: Kovács Bence

Az eredetileg venezuelai utcagyerekeknek kitalált programot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014-ben adaptálta hazánkban – többek között a nyolc évvel ezelőtti borárverésen gyűjtött összeget felhasználva, ami akkor szintén rekordot jelentett.

Azóta 200 településen 3200 gyermek kapott már lehetőséget arra, hogy a program keretében, szociális munkához hangolva, hangszeres zenét tanuljon, jelenleg pedig 50 tanár foglalkozik 700 gyerekkel.

A Szimfónia Program nem tehetségeket keres, hanem a minden gyerekben rejlő képességeket segíti felszínre hozni, és a középiskola sikeres befejezését mozdítja elő. Ugyanakkor számos zenei tehetség is feltűnt, akikből változó összetételű zenekar létesült. Felléptek külföldön, több helyszínen hazánkban, az Óbudai Danubia Zenekarral közösen három alkalommal a Zeneakadémián is.

Fotó: Kovács Bence

A szeptember 29-én megtartott árverésen közel 120 meghívott vendég licitált 37 tételre. A kikiáltási árat tekintve másfél millió forintnál valamivel magasabb összértékű borkülönlegesség végül tízszeres leütési áron, kis híján 16 millió forintért kelt el, vagyis alig két óra alatt teljesült a célkitűzés, összegyűlt a mikrobusz megvásárlásához szükséges pénz.

Az általunk felajánlott Tokajicum 6 puttonyos aszú 2018 a kikiáltási ár 27-szereséért, és a Szent Gaál Obsessio 2017 a kikiáltási ár 13-szorosáért kelt el, így az aukción méltó helyet foglaltak el.

Fotók: Kovács Bence

Legfrissebb Hírek

Elmúltam 18 éves. Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót. Hozzájárulok ahhoz, hogy személyre szabott ajánlatokkal és tartalmakkal keressetek meg a jövőben.
hu_HUHungarian

Az vorosfeher.hu webáruház elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Kérjük erősítse meg életkorát!
Elmúltam 18 éves.