Aranyeső hullott a Tokajicum és Szent Gaál borokra

Ahogy tavasziasra vált az idő, elkezdődnek a legnagyobb boros versenyek. Idén tételeink a XX. Syngenta Országos Borversenyről, a Mundus Vini Spring Tastingről és a CWSA-ról is csillogó érmekkel távoztak.

Kezdjük a hazaival, az immár huszadik alkalommal megrendezett Országos Syngenta Borversennyel, amelyre összesen 501 nevezés érkezett Tokajtól Sopronig. Eric Thomas, a Syngenta Duna Régiójának növényvédelmi marketingvezetője ismertette: az idei borverseny bírálói 262 fehér-, 166 vörösbort, 53 rozét, 10 pezsgőt, 8 gyöngyözőbort és két sillert minősítettek. A 2022-es évjáratból 216 nevezés érkezett.

Díjaink:

Tokajicum Szamorodni 2019 – Arany érem
Tokajicum Mandulás Furmint 2021 – Ezüst érem

És akkor evezzünk nemzetközi vizekre. A Mundus Vini-t a Meininger Kiadó alapította, a világ egyik legfontosabb borversenye. Az évente beküldött 11000 bor egyértelmű bizonyíték arra, hogy a verseny jelentősége jóval túlnyúlt Németországon. A borászatok valódi kompetitív nemzetközi környezetben szembesülhetnek saját teljesítményük színvonalával. A magasan képzett nemzetközi zsűri borászokból, hivatásos borkereskedőkből, sommelierekből és szakértő újságírókból áll. „Vak” kóstoló során értékelik a tételeket a Nemzetközi Szőlő- és Borszervezet (OIV) 100 pontos rendszerének megfelelően, melyet Union Internationale des Oenologues (UIOE) is elismer. A Mundus Vini versenyeket évente kétszer rendezik meg. Augusztusban egy nyári kóstolóval kapcsolódnak az őszi vásárokhoz és az év végi ünnepi üzleti időszakhoz. A tavaszi kóstoló februárban a világ talán legnagyobb borkiállítására, a düsseldorfi ProWein-re készíti fel a piacot.

Díjaink:

Tokajicum Aszú 5 puttonyos 2017 – Arany érem
Tokajicum Aszú 6 puttonyos 2017 – Arany érem
Tokajicum Sárgamuskotály Kései Szüret 2021 – Arany érem
Szent Gaál Merlot 2021 – Ezüst érem

A CWSA pedig a világ egyik legbefolyásosabb díja, és az egyik legnevesebb borverseny Hong Kongban és Kínában. A CWSA Best Value eseményt minden évben tavasszal rendezik meg, ahol minden árszinten a Best Value érmeket osztják ki. A versenyen bronz-, ezüst-, arany- és kettős aranyérmet osztanak ki.  A bírák kulcsfontosságú bor- és szeszesital-vásárlók a régióban, importőrök, forgalmazók és kiskereskedők. A pályaművek 55 országból származnak, és vakon kóstolják őket.

Díjaink:

Tokajicum Aszú 5 puttonyos 2017 – Arany érem
Tokajicum Aszú 6 puttonyos 2017 – Arany érem
Tokajicum Sárgamuskotály Late Harvest 2021 – Bronz érem
Szent Gaál Cabernet Sauvignon 2021 – Ezüst érem
Szent Gaál Merlot 2021 – Bronz érem

Fotó: Mundus Vini Facebook oldal

Legfrissebb Hírek

Elmúltam 18 éves. Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót. Hozzájárulok ahhoz, hogy személyre szabott ajánlatokkal és tartalmakkal keressetek meg a jövőben.
hu_HUHungarian

Az vorosfeher.hu webáruház elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Kérjük erősítse meg életkorát!
Elmúltam 18 éves.