fbpx

Aranyeső hullott a Tokajicum és Szent Gaál borokra

Ahogy tavasziasra vált az idő, elkezdődnek a legnagyobb boros versenyek. Idén tételeink a XX. Syngenta Országos Borversenyről, a Mundus Vini Spring Tastingről és a CWSA-ról is csillogó érmekkel távoztak.

Kezdjük a hazaival, az immár huszadik alkalommal megrendezett Országos Syngenta Borversennyel, amelyre összesen 501 nevezés érkezett Tokajtól Sopronig. Eric Thomas, a Syngenta Duna Régiójának növényvédelmi marketingvezetője ismertette: az idei borverseny bírálói 262 fehér-, 166 vörösbort, 53 rozét, 10 pezsgőt, 8 gyöngyözőbort és két sillert minősítettek. A 2022-es évjáratból 216 nevezés érkezett.

Díjaink:

Tokajicum Szamorodni 2019 – Arany érem
Tokajicum Mandulás Furmint 2021 – Ezüst érem

És akkor evezzünk nemzetközi vizekre. A Mundus Vini-t a Meininger Kiadó alapította, a világ egyik legfontosabb borversenye. Az évente beküldött 11000 bor egyértelmű bizonyíték arra, hogy a verseny jelentősége jóval túlnyúlt Németországon. A borászatok valódi kompetitív nemzetközi környezetben szembesülhetnek saját teljesítményük színvonalával. A magasan képzett nemzetközi zsűri borászokból, hivatásos borkereskedőkből, sommelierekből és szakértő újságírókból áll. „Vak” kóstoló során értékelik a tételeket a Nemzetközi Szőlő- és Borszervezet (OIV) 100 pontos rendszerének megfelelően, melyet Union Internationale des Oenologues (UIOE) is elismer. A Mundus Vini versenyeket évente kétszer rendezik meg. Augusztusban egy nyári kóstolóval kapcsolódnak az őszi vásárokhoz és az év végi ünnepi üzleti időszakhoz. A tavaszi kóstoló februárban a világ talán legnagyobb borkiállítására, a düsseldorfi ProWein-re készíti fel a piacot.

Díjaink:

Tokajicum Aszú 5 puttonyos 2017 – Arany érem
Tokajicum Aszú 6 puttonyos 2017 – Arany érem
Tokajicum Sárgamuskotály Kései Szüret 2021 – Arany érem
Szent Gaál Merlot 2021 – Ezüst érem

A CWSA pedig a világ egyik legbefolyásosabb díja, és az egyik legnevesebb borverseny Hong Kongban és Kínában. A CWSA Best Value eseményt minden évben tavasszal rendezik meg, ahol minden árszinten a Best Value érmeket osztják ki. A versenyen bronz-, ezüst-, arany- és kettős aranyérmet osztanak ki.  A bírák kulcsfontosságú bor- és szeszesital-vásárlók a régióban, importőrök, forgalmazók és kiskereskedők. A pályaművek 55 országból származnak, és vakon kóstolják őket.

Díjaink:

Tokajicum Aszú 5 puttonyos 2017 – Arany érem
Tokajicum Aszú 6 puttonyos 2017 – Arany érem
Tokajicum Sárgamuskotály Late Harvest 2021 – Bronz érem
Szent Gaál Cabernet Sauvignon 2021 – Ezüst érem
Szent Gaál Merlot 2021 – Bronz érem

Fotó: Mundus Vini Facebook oldal

Legfrissebb Hírek

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel időszakos hírlevelünkre és értesülj első kézből új borainkról, kedvezményeinkről és eseményeinkről.
Elmúltam 18 éves. Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót. Hozzájárulok ahhoz, hogy személyre szabott ajánlatokkal és tartalmakkal keressetek meg a jövőben.
hu_HUHungarian

Az vorosfeher.hu webáruház elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Kérjük erősítse meg életkorát!
Elmúltam 18 éves.