Az év várva várt eseménye a Szent Gaálnál: szüretelünk

A Szent Gaál pincészetnél is megkezdődtek a munkálatok a dűlőkön, mutatjuk, eddig hogyan teltek mindennapjaink.

Idén kicsit előbb, augusztus közepén kezdtük a szüretet Irsai fehér és Néró rozé alapanyaggal. Most az aszályos időjárás miatt komolyabb odafigyelést igényel erjesztéstechnikailag a fehér és rozé borok készítése.

Kadarka és Pinot Noir próbaszüretekkel folytattuk, hogy sav-cukor arány alapján megállapítsuk a szüret pontos időpontját. A hónap második felében borászunk, Posevizt Ilona egyik nagy kedvencével, a kékfrankossal folytattuk. 30 fő szedte kézzel a Strázsahegyi dűlőn a borvidék autentikus fajtáját, mely a legtisztább módon tudja megmutatni Szekszárd arcát, játékosságát, terroir jegyeit.

Gondos, kíméletes feldolgozás és szedés zajlik, bár hideg volt, gyönyörűen sütött a nap. Sok munka vár még ránk, októberben is folytatjuk a szüretet, és várakozással, bizakodással nézünk a 2022-es évjáratok elébe.

Ünnepi időszak ez nekünk. Készülünk, szívünk-lelkünk beletesszük, aztán átéljük a csodát, amivel titeket is megajándékozhatunk.

Amíg elkészülnek az újborok, kóstoljátok meg előző évjáratainkat, webáruházunkból kényelmesen, egyszerűen tudtok rendelni otthonotokba.

Legfrissebb Hírek

Elmúltam 18 éves. Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót. Hozzájárulok ahhoz, hogy személyre szabott ajánlatokkal és tartalmakkal keressetek meg a jövőben.
hu_HUHungarian

Az vorosfeher.hu webáruház elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Kérjük erősítse meg életkorát!
Elmúltam 18 éves.