pic
pic
Belépés / regisztráció

Regisztráció

Belépés

Bejlentkezés Facebook-kal:
pic

Vörös borok a Szent Gaál pincészettől

Szekszárdi Kadarka 2012

[lead]

A szőlőfajta évszázadokkal ezelőtt került Magyarországra a Balkán félszigetről, és mára igazi magyar fajtává vált.

[description]

A Kadarka a Szekszárdi borvidéken megtalálta a helyét, jól alkalmazkodott a helyi termőhelyi adottságokhoz.

A bort a Várdombi Józan dűlőből származó szőlőből készítettük. Ez a dűlő- akárcsak a borvidék legjobb területei- a szekszárdi dombság keleti lejtőjén található. A talajadottságok is kedvezőek a Kadarka fajtának, a talaj alaprétege vályogtalaj, homokkővel keveredve, a felső talajréteg pedig lösz. Ezt a talajt a szőlőfajta nagyon kedveli, itt a bora tartalmas, és gyümölcsös lesz.

A szőlőt bogyózás után erjesztőtartályba tettük, ahol irányítottan erjesztettük. A színanyag, és egyéb hasznos, a bogyó héjában található anyagok feltárásához, és kioldásához körfejtéses technológiát alkalmaztunk. Az erjedés után 6 hónapos ászokhordós érlelés következett. Így alakult ki az illatában és zamatában pirosbogyós gyümölcsöket, a málnát, és meggyet idéző bor, amelynek fogyasztását 14-16 ⁰C-on paprikás, magyaros ételek mellé ajánljuk.

Jellemzők:

Szín: vörös
Évjárat: 2012
Űrtartalom: 0,75 l
Borvidék: Szekszárd
Jelleg: száraz
1 490 Ft / db
- +
kosárba

  • %
  • %